Wat betekent het coronavirus voor lokale erfgoedevenementen?

Omwille van het Coronavirus zijn heel wat (erfgoed)evenementen afgelast of uitgesteld. Wij sommen de belangrijkste hieronder voor jou op. Voor de meest actuele info verwijzen we graag door naar de website en facebookpagina’s van Berlaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Heist-op-den-Berg, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar.

Kempens Karakter telewerkt

Alle medewerkers van Kempens Karakter zetten het werk verder van thuis uit. Ons kantoor op Kasteel Le Paige blijft voorlopig gesloten. Uiteraard staan we nog steeds paraat om je verder te helpen met vragen, maar dan enkel via telefoon en e-mail.

Afgelaste en uitgestelde activiteiten

Winterwandelingen

De laatste winterwandeling op 29 maart is afgeschaft. Naar jaarlijkse gewoonte delen we wel nog prijzen uit! Stempelkaarten kan je nog tot 30 maart opsturen naar Kempens Karakter, Nederrij 135, 2200 Herentals.

Meer info
Broodje Erfgoed

We stellen ons jaarlijks evenement ‘Broodje Erfgoed‘ uit tot in het najaar van 2020. Het programma en de locatie blijven behouden.  We houden alle genodigden op de hoogte.

Met vragen kan je terecht bij [email protected] .
 
Erfgoeddag

De erfgoeddagactiviteiten (25 en 26 april) worden uitgesteld naar de editie van volgend jaar (24 en 25 april 2021). Het thema blijft hetzelfde.

Meer info
Open Monumentencongres

Het congres wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum in het najaar van 2020. Iedereen die zich inschreef voor het congres ontvangt een creditnota. Indien je je inschrijvingsgeld reeds betaalde, krijg je dat binnenkort terugbetaald. 

Meer info
Archeologiedagen

De derde editie van de Archeologiedagen wordt uitgesteld tot het weekend van 9-11 oktober 2020.

Meer info
F’Josterwaak

Het feestweekend in Houtvenne dat van 7 tot 10 mei zou plaatsvinden is uitgesteld. De precieze datum is nog niet bekend. We zijn wel nog steeds op zoek naar oude foto’s, objecten, video’s en ander erfgoedmateriaal over Houtvenne. Neem contact op met [email protected]!

Meer info

Coronalijn voor cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen

De federale overheid nam ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de cultuursector en doet heel wat juridische en zakelijke vragen rijzen.

Daarom opent Cultuurloket specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is 7 dagen op 7 bereikbaar van 10u tot 18u.

Voor andere juridische en zakelijke vragen kan je het contactformulier invullen: https://www.cultuurloket.be/contact

2020-04-29T11:19:13+02:00