Financieel 2019-09-17T21:51:56+00:00

Financiële ondersteuning

Je kan zowel voor erfgoedprojecten als voor periodieke erfgoedpublicaties financiële ondersteuning bekomen. Op deze pagina vind je alle informatie over de aanvraag en evaluatie van subsidies.

Heb je nog vragen? Dan kan je terecht bij onze erfgoedconsulente Elke.

Erfgoedprojecten

De aanvragen voor een erfgoedproject dien je ten laatste in op 15 februari van het aanvraagjaar. Hieronder vind je het reglement voor zo’n aanvraag, alsook een aanvraag- en evaluatieformulier. Bekijk ook even de powerpoint waarin we de procedure kort uitleggen.

Periodieke erfgoedpublicaties

De aanvragen voor een periodieke erfgoedpublicatie  dien je in ten laatste op 15 oktober. Je vraagt dan een subsidie aan voor de periodieken (jaarboek en/of tijdschrift) die verschenen zijn tussen 15 oktober van het voorgaande jaar en 15 oktober van het lopende jaar. Bijvoorbeeld: Een subsidieaanvraag voor een jaarboek met titel ‘Jaarboek 2016’ dat uitkomt in november 2016, dient u in tegen 15 oktober 2017. Kwam dezelfde titel uit in augustus 2016, dan valt de deadline voor de aanvraag op 15 oktober 2016.

De documenten voor het aanvragen van zo’n subsidie vind je hier:

Nacht van het Kempens Erfgoed en Erfgoeddag

De Erfgoedcel zorgt ook voor een tegemoetkoming voor deelnemers van Nacht van het Kempens Erfgoed of Erfgoeddag. Hiervoor komen enkel inhoudelijke kosten voor in aanmerking, gelinkt aan het evenement. De kostenbewijzen moeten aan de erfgoedcel bezorgd worden na het evenement.

Voor meer info kan je terecht bij Lieve of Charlotte.

Vermelding logo Kempens Karakter

Heb je van ons projectsubsidies ontvangen, dan zien we graag ons logo verschijnen in je brochures, flyers en andere (online) communicatie.
Op deze pagina kan je eenvoudig de logo’s downloaden in verschillende formate.
Heb je een andere bestandsindeling nodig? Stuur dan een mailtje naar  [email protected]