Verdelers van het ‘Kempense Vekens’ gezocht!

Regionaal Landschap de Voorkempen en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete hebben de taak op zich genomen om de oude Kempense poorten opnieuw in het Kempense Landschap te introduceren. Hiervoor hebben we een historisch onderzoek laten uitvoeren door het Centrum voor Agrarische Geschiedenis en hebben we drie types van “Vekens” laten uitwerken via een technische tekening: een type met liggende boom, een type met topdriehoek en een type zonder topdriehoek.
We willen deze oude Kempense poorten terug ingang doen vinden op het Kempense platteland en bij de mensen thuis en zo de streekidentiteit, cultuurhistorie en belevingswaarde van de Kempen versterken. We willen deze poorten ook lokaal produceren (met Kempens hout en lokale ondernemers) om zo de economie een zetje te geven en tevens onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

OPROEP
Om het project te doen slagen, zijn de organisatoren op zoek naar lokale partners die deze poorten kunnen produceren en verkopen. Er zijn drie types van “Vekens”: het type liggende boom (zie foto), een type met topdriehoek en een type zonder topdriehoek. Word jij de volgende producent van deze unieke poorten? Neem dan snel contact op met Regionaal Landschap de Voorkempen via [email protected].

2017-07-25T16:04:23+02:00