Foto: Coverbeeld faro, maart 2019. (c) foto: Sophie Nuytten

Foto: Coverbeeld faro, maart 2019. (c) Sophie Nuytten

Het tijdschrift van het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, FARO, kreeg een grondige update. Het tijdschrift biedt al tien jaar een blik in de evolutie van het beleid, het denken en de praktijk van de cultureel-erfgoedsector. Sinds het allereerste nummer van het blad in 2008 bleef het format ongewijzigd. Na uitgebreide consultatierondes lanceerde FARO een nieuwe editie op 2 april 2019. Het resultaat kan je online bekijken.

Wat is er nieuw?

faro bevat voortaan een aantal nieuwe rubrieken – waaronder ‘Mijn erfgoedplek’, ‘Expat’, ‘Sprekend erfgoed’, ‘Het atelier’ en ‘Telex’. Naast losse artikels is er in faro new style ook telkens plaats voor een uitgebreid dossier.

In het eerste nummer van de vernieuwde editie lees je onder andere:

  • een vooruitblik naar de komende Erfgoeddag, op zondag 28 april;
  • een groot interview met historicus Koen Aerts, naar aanleiding van zijn boek De kinderen van de repressie;
  • een beeldverslag van Het Groot Onderhoud 2018.

faro?

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het tijdschrift van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Het verschijnt viermaal per jaar (maart, juni, september en december), telt gemiddeld 64 pagina’s en richt zich tot het brede cultureel-erfgoedveld in Vlaanderen (archieven, bewaarbibliotheken, documentatiecentra, erfgoedcellen, erfgoedverenigingen, musea, sector volkscultuur …) en iedereen die van ver of nabij daarmee te maken heeft (overheden, pers, media, bibliotheken, scholen …).

faro bestellen kan online of via het telefoonnummer 02 213 10 64. Losse nummers kosten 8 euro, een jaarabonnement (vier nummers) 25 euro. Het tijdschrift wordt ook verkocht via de (betere) boekhandels.