Slakken en potscherven

Kinderboek wekt Gallo-Romeinen weer tot leven

Slakken en Potscherven van schrijfster-illustratrice Eva Vaes is een spannend kinderboek voor jongeren vanaf 9 jaar. Het verhaal focust op het leven van Marcus, een jonge Gallo-Romein die zo’n 1.800 jaar geleden leefde en samen met zijn vader op reis gaat naar Tongeren. De reis brengt Marcus langs de Romeinse wegen en dorpen van onze regio: Kortrijk, Velzeke, Asse en Grobbendonk. Via een boeiend verhaal en mooie prenten leren de lezers bij over de Romeinse periode in onze streken.

Als historica schrijft Eva Vaes over kleine helden met grote dromen die vele jaren geleden leefden. Zo publiceerde ze eerder ook al het zeer goed onthaalde Mammoetmoed. De historische achtergrond van haar verhalen, toetst ze samen met specialisten af op historische correctheid. Dankzij haar kleurrijke en humoristische illustraties krijgen haar verhalen een extra dimensie.

Voor dit boek werkte Eva Vaes samen met verschillende historische en archeologische instellingen, zoals Agilas vzw, Mercurius, en het Gallo-Romeins Museum. Het boek ligt vanaf eind oktober in de winkel.

Prijs: 20,00 euro
ISBN 978-90-8244-661-6
NUR 282, 212

Bestellen en bij je thuis bezorgd?
Stuur een mailtje naar  of vul het contactformulier in via www.evavaes.be. Een uniek gesigneerd exemplaar belandt enkele dagen later in jouw brievenbus (+ 5 euro voor verzendingskosten binnen België).

 

2017-10-24T09:31:13+02:00