Kempens Karakter verhuist naar Kasteel Le Paige!

Al sinds de opstart in 2009 is Kempens Karakter thuis in het begijnhof van Herentals. De succesvolle werking van onze projectvereniging deed het aantal personeelsleden intussen stijgen van 2 naar 10. De voormalige uitvalsbasis in het Fundatiehuis bleek de afgelopen maanden te krap. Stad Herentals ging daarom op zoek naar een nieuwe, werkbare huisvesting.

In 2018 diende de stad een beheersplan in voor de historische site van Le Paige. Volgens dit plan, dat op 28 maart 2019 werd goedgekeurd, moet het kasteel uitgroeien tot een open streek- en erfgoedhuis. Om een goed beheer en mooie ontsluiting van de site te garanderen, overwoog de stad om de site deels ter beschikking te stellen aan een bovenlokale erfgoedorganisatie.

Het stadsbestuur besloot dat de behoefte van Kempens Karakter aan een groter pand enerzijds en de opdracht van het nieuwe beheersplan anderzijds een logische link vormden. Schepen van Herentals en kersvers voorzitter van Kempens Karakter Stefan Verraedt beaamt dat “de intergemeentelijke erfgoedorganisatie een ideale huisvesting vindt in het kasteel.”

Vanaf de zomer van 2019 zal Kempens Karakter de 1ste en 2de verdieping van het kasteel huren. We hopen op die manier een steentje bij te dragen tot de verdere valorisatie van de site met ruimte voor partners en waardevolle initiatieven rond erfgoed en de streek. Naast de creatie van een open parkzone, blijven het gelijkvloers en de kelder van het kasteel nog steeds beschikbaar voor verhuur via de stad. Ook huwelijksceremonies en initiatieven als Midzomerthals en Open Park kunnen onveranderd doorgaan.

De medewerkers van Kempens Karakter zijn alvast opgetogen om hun opdracht verder te mogen zetten op deze prachtige erfgoedlocatie!

Praktisch

We verhuizen op 25 juni 2019 van ’t Convent in het Begijnhof naar kasteel Le Paige. Vanaf 26 juni kan je ons daar op de 1ste en 2de verdieping terugvinden. Ons nieuw adres is vanaf dan: Kasteel Le Paige, Nederrij 135, 2200 Herentals.

De overschakeling van telefoonlijn en internetverbinding kan er voor zorgen dat wij enkele dagen moeilijk bereikbaar zijn.
De mobiele telefoonnummers van onze medewerkers kan je hier opzoeken: ToerismeIOED Land van Nete en Aa, Briljante Kempen, Erfgoedcel Kempens Karakter, IOED Berg en Nete.

Meer informatie

Burgemeester stad Herentals – Mien Van Olmen, 0497 41 26 99
Voorzitter Kempens Karakter – Stefan Verraedt, 0495 51 02 49
Algemeen Coördinator Kempens Karakter – Jeroen Janssens, 0474 65 42 87

2020-04-10T16:26:53+02:00