Erfgoedbeleid op maat van lokale besturen

Erfgoed is overal. Vaak in veel meer vormen dan u op het eerste gezicht zou denken: roerend en onroerend, materieel en immaterieel. Steeds meer zaken noemen we vandaag erfgoed: van monumenten, schilderijen, documenten en archiefstukken tot streekdialecten, volkssporten en tradities.

Voor lokale besturen opent deze brede erfgoedbenadering vele kansen om een erfgoedbeleid uit te bouwen. Maar zoiets is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Een nieuwe brochure helpt je op weg om jouw lokaal erfgoedbeleid (verder) te ontwikkelen. Ze is gratis, digitaal en helemaal op maat van lokale besturen. Na het lezen van de brochure heb je een goed idee over wat erfgoed is, hoe je het op de lokale beleidsagenda kunt zetten, hoe je een beleidsvisie voor erfgoed kunt uitwerken en welke lokale partners je daarbij kunt betrekken. Naast tips en tools, zit de brochure boordevol voorbeelden en citaten van collega-erfgoedwerkers. Deze praktijkverhalen illustreren hoe dynamisch en betekenisvol een lokale erfgoedwerking kan zijn.

FARO biedt ook advies en begeleiding op maat aan lokale besturen die hun erfgoedbeleid verder willen ontwikkelen. Kortom, is jouw interesse gewekt na het lezen van deze brochure, maar heb je nog vragen? Neem dan zeker contact op. Graag komen we bij je op bezoek, om te verkennen welke nieuwe paden je kan bewandelen binnen uw erfgoedbeleid en hoe FARO je daarin kan ondersteunen.

Download de brochure.

2018-05-08T16:00:14+02:00