De standaard erfgoedpremie en onderzoekspremie gaan volledig digitaal

Voortaan kan een eigenaar die een erfgoedpremie volgens de standaardprocedure of een onderzoekspremie voor vooronderzoek wil aanvragen, het volledige traject online afhandelen.

Sinds 2017 kan je de erfgoedpremie al digitaal aanvragen. Een jaar later kon je ook de uitbetaling van deze premie online regelen en een onderzoekspremie via het e-loketaanvragen. Nu gaat het Agentschap Onroerend Erfgoed nog een stapje verder: voortaan kan je het volledige traject van achter je computerscherm met ons afhandelen. Handig !

Naast het aanvragen van een premie en de uitbetaling, kan je vanaf vandaag:

  • de startdatum van de werken online melden
  • een termijnsverlenging aanvragen wanneer de werken door uitzonderlijke omstandigheden toch niet binnen de twee jaar na toekenning van de erfgoedpremie afgerond zijn

Het Agentschap integreerde de digitale premies bovendien in Mijn Burgerprofiel. Op dit online platform vind je al jouw persoonlijke gegevens terug die bij de overheid bekend zijn, zowel op Vlaams, federaal als lokaal niveau. Eenmaal ingelogd, kan je er met een enkele klik een dossier raadplegen of de status van een premie opvolgen.

Binnenkort zet het Agentschap een volgende stap in de digitalisering van onze dienstverlening en kan je ook een toelating voor werken aan of in beschermd onroerend erfgoed online aanvragen. Wordt vervolgd!

Lees dit bericht op de website van de Vlaamse Overheid.

2019-11-22T16:57:03+01:00