CEMPER: erfgoed van muziek – en podiumkunsten

Wat doet CEMPER?

CEMPER zet zich al ruim een jaar in voor het erfgoed van muziek en podiumkunsten, als fusieorganisatie van Het Firmament en Resonant. Ze ondersteunen iedereen die met dit erfgoed in aanraking komt: van amateur tot professional, van hobbyist tot academicus, van erfgenaam tot verzamelaar. De organisatie is bovendien door de Vlaamse overheid erkend.

Sinds kort kan je terecht op hun website cemper.be. Daar vindt iedereen een antwoord op vragen over muziek- en podiumerfgoed!

Het team staat uiteraard ook steeds klaar om advies op maat te verlenen.

Wat vind je op de website?

Praktijkwijzer

Het hart van cemper.be is de Praktijkwijzer. Daar vind je alle informatie om een archief onder handen te nemen, zorg te dragen voor objecten, praktijken door te geven, een publiek te verrassen met muziek- en podiumerfgoed of een nieuwe bewaarplaats te vinden. De website bevat ook verwijzingen naar partnerwebsites (zoals TRACKS) en naar andere handleidingen uit de erfgoedsector.

Erfgoed spotten

De website kan je helpen om muziek- en podiumerfgoed te vinden dat versnipperd wordt bewaard in Vlaanderen en Brussel. Maar je kan er als liefhebber evengoed snuisteren in de ruime waaier aan dit bijzondere en vaak ongekende erfgoed.

Blijf op de hoogte

Bovendien post CEMPER regelmatig nieuws, opiniestukken en interviews over alle aspecten van erfgoedzorg. Je kan ook inschrijven op de zeswekelijkse nieuwsbrief.

2020-02-14T15:49:58+01:00