50 praktijkvoorbeelden over vrijwilligerswerk in de erfgoedsector

Vrijwilligers in de erfgoedsector. Hoe doen ze het? Waar halen ze de mosterd? Welke obstakels komen ze  tegen, en hoe gaan ze daarmee om? Ter gelegenheid van de week van de vrijwilliger presenteert Heemkunde Vlaanderen vijftig inspirerende verhalen over het vrijwilligerswerk in de erfgoedsector. In deze  gratis digitale bundel krijg je boeiende, mooie en eerlijke verhalen van collega’s die stevig met  beide  voeten op de grond staan.

De kracht van ‘Geweldig en gewild’ zit in de rijke verscheidenheid van voorbeelden. Of je nu vrijwilligers zoekt voor een groot evenement of een inventarisatieproject. Of je nu al lang tobt over hoe je een bestaande vrijwilligersploeg kan verjongen. Of nog, als je werkt voor een lokale vereniging, een erfgoedcel, stadsarchief of een groot museum. In deze bundel vind je ongetwijfeld een inspirerend verhaal dat aansluit bij jouw vragen en interesses. Tegelijk krijg je een mooie inkijk in de motieven waarom vrijwilligers zich juist voor erfgoed engageren, want bijna elk verhaal focust ook op de vrijwilligers zelf en op wat hen drijft.

De digitale versie kan je hier gratis downloaden. Wil je liever toch een gedrukt exemplaar? Bij Heemkunde Vlaanderen kan je die voor 10 euro (=drukkosten) bestellen (plus eventuele verzendingskosten). Je kan de brochure ook samen bestellen met de publicaties De vijf V’s van het vrijwilligersbeleid en ABC van het vrijwilligerswerk aan het voordeeltarief van 16 euro (plus eventuele verzendingskosten).

2017-04-04T15:32:09+00:00