Week van de Begraafplaatsen: funeraire wandelingen in Heist-op-den-Berg

Tijdens de Week van de Begraafplaatsen van 25 mei tot 2 juni staat funerair erfgoed in de schijnwerpers. Begraafplaatsen zijn dan ook bijzondere plekken. Ze brengen ons naar de essentie van ons bestaan. Ze zetten ons aan tot het stellen van vragen over de zin van leven en over onze manieren van afscheid nemen en herdenken.  En tijdens de lente zijn ze vaak op hun allermooist!

De cultuurdienst van Heist-op-den Berg organiseert naar vaste gewoonte twee begraafplaatswandelingen. Dr. Tamara Ingels, expert in funerair erfgoed, is de gids van dienst.

Funeraire wandelingen Heist-op-den-Berg

  • De eerste wandeling vindt plaats op de begraafplaats van Hallaar op zondag 26 mei. Ook een kerkbezoek staat op het programma. De gids vertelt alles over de pas gerestaureerde bloementrommels. Je komt niet alleen meer te weten over het restauratieproces, maar ook waarvoor ze werden gebruikt en voor wie ze werden gemaakt. 
  • De tweede wandeling leidt je doorheen de begraafplaats van Schriek op zondag 2 juni. Ook hier zorgt de gids voor een leuk extraatje met een bezoek aan de kerk. Ze zal extra aandacht schenken aan het oude gebruik om overledenen in de kerk te begraven.

Deelnemen aan de wandelingen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Geef voor 29 mei een seintje aan team Cultuur: 015 22 86 94 of [email protected]

Ben je gebeten door funerair en religieus erfgoed? Bezoek dan zeker ook de Open Kerkendagen op 1 en 2 juni! Het programma vind je hier.

2019-05-08T10:46:28+00:00