Wedstrijd: #BijzondereKempenseBoom

Spot de meest bijzondere boom (of bomen) bij jou in de buurt en maak kans op een gegidste landschapswandeling op de Kempense Heuvelrug!

Bijzondere bomen in de streek

Achtzalighedenboom in Lille © erfgoedcel Kempens Karakter

Trek jij in Corona-tijd ook meer naar buiten om te genieten van ons Kempense landschap? Kijk dan ook eens naar de bomen in je buurt. Ze vertellen vaak iets over de geschiedenis van een bepaalde plaats, de bodemgesteldheid of hoe onze voorouders omgingen met bomen en struiken. Denk maar aan lindes bij boerderijen of een kapel, echte welkomstbomen. Of een dikke zomereik op de hoek van een akker om de grens te markeren, rijen van geknotte zwarte elzen rond een hooiland bij de beek om hout te produceren.

De meest indrukwekkende veteranen uit onze regio zijn de etagelinde in Retie, grillige eiken op Kabouterberg, of de kapellekesboom in Herenthout, de achtzalighedenboom in Lille. Houtig erfgoed om volop te koesteren!

Start je eigen zoektocht!

Etagelinde bij voormalige afspanning Sint-Sebastiaan in Olen.  ©erfgoedcel Kempens Karakter

Weet jij nog zo’n markante knapperds te vinden, of ken jij bomen met een bijzondere schoonheid of een verhaal in je eigen buurt? Deel een foto via sociale media #BijzondereKempenseBoom met bijhorend tekstje en tag de locatie. Zo maak je kans op een  – gegarandeerd leuke en boeiende – gegidste landschapswandeling op  de Kempense Heuvelrug met je familie of vrienden!

Natuurlijk ga je best enkel in je eigen buurt op zoek naar bijzondere bomen, op wandelafstand van je thuisadres.

Je mag onbeperkt deelnemen met een foto van een markante Kempense boom via Facebook of Instagram. De wedstrijd loopt tot 30 mei 2020!

2020-04-20T14:33:55+02:00