Vlaamse Meesters in Situ: het retabel van Cripinus en Crispianus

Vlaamse Meesters in Situ wijst je de weg naar verborgen parels in de kunststeden en kleinere stadjes overal in Vlaanderen.
Je ontdekt schilderijen van Vlaamse meesters uit de 15de, 16de en 17de eeuw op hun oorspronkelijke plaats. Een discrete scenografie omringt de meesterwerken met de juiste sfeer. Beeld en woord brengen het in-situ-verhaal heel dicht bij de schilderijen. Kom meer te weten over dit project.

Op vrijdag 31 mei ontdek je het retabel van Cripinus en Crispianus in de Sint-Waldetrudiskerk in een nieuwe context. Een touchscreen vertelt je meer over de pracht en praal van de kerk, over de gilden en over beeldsnijder Passier Borreman.

Op 31 mei baadt de kerk in sfeervolle verlichting, klinkt er orgelmuziek en weet sopraan Nadia Voordeckers je te betoveren met haar gezang. Tussen 19u30 en 21u30 kan je om het halfuur aansluiten.

Wil je hier graag bij zijn? Schrijf je dan vóór 29 mei in via 014 21 90 88 of [email protected]e. Vermeld naam, telefoonnummer, het aantal personen en het tijdstip. Meer info lees je op de website van Herentals.

Vlaamse Meesters in Situ van het kunst- en erfgoedtijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen past in het grote project Vlaamse Meesters van Toerisme Vlaanderen.

2019-05-24T14:22:33+02:00