Vijf keer digitaal cultuur en erfgoed opsnuiven

De musea zijn sinds 18 mei weer geopend, maar het is lang niet evident voor iedereen om daar te geraken. Geen nood, wie behoefte heeft aan een stevige portie erfgoed vindt heel wat opties online. Wij zetten vijf digitale erfgoedinitiatieven op een rijtje!

Online krantenarchief Gazet van Antwerpen

Tot eind juni is het archief van de Gazet van Antwerpen vrij toegankelijk. Je vindt er alle kranten terug vanaf 3 november 1891 tot eind 1999. 

PARCUM online vormingsaanbod

PARCUM is het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur. Via hun online vormingen leer je meer over religieus erfgoed. De virtuele sessies zijn gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.

Vergader eens in een schilderij

Uit de uitgebreide digitale collecties van verschillende musea in Vlaanderen maakte Art in Flanders / meemoo een mooie selectie achtergronden voor uw digitale meeting op Zoom of Microsoft Teams.

Bron: https://faro.be/blogs/roel-daenen/vergader-eens-een-schilderij

Wandelen en fietsen met de ErfgoedApp

Ontdek het erfgoed vlakbij huis met je smartphone. Download de Erfgoedapp en ga op zoek naar routes en tours in je buurt. Onderweg krijg je info bij elk erfgoedplekje dat je passeert!

Archiveer jouw corona-ervaringen

Archiefinstelling AMVB is op zoek naar getuigenissen over deze uitzonderlijke tijden. Zullen toekomstige generaties ons herinneren als toiletpapierhamsteraars? Of gaat deze periode de geschiedenis in als een periode van ongekende creativiteit?

2020-05-26T12:07:55+02:00