Ruïnes: bouwstenen van de tijd

Monumentenwacht en Abdijmuseum Ten Duinen bundelen de krachten rond  behoud, beheer en ontsluiting van ruïnes in Vlaanderen en delen hun ervaring en kennis met het brede erfgoedveld.

Het koesteren, het behoud en beheer en de ontsluiting van ruïnes is niet eenvoudig. Hun oorspronkelijke functie is weg. Ze vragen een andere benadering en zijn sterk onderhevig aan allerlei krachten (mens en natuur) binnen onze snel evoluerende maatschappij. Om een groter draagvlak te bekomen voor deze stille, kwetsbare getuigen van de tijd, slaan Monumentenwacht en het Abdijmuseum Ten Duinen de handen in elkaar. In samenwerking met plaatselijke partners verkennen we de mogelijkheden om op deze verlaten plaatsen met de beheerders en het brede publiek in dialoog te gaan!

Wil je graag deelnemen aan deze interactieve dialoog? Schrijf je dan in voor 6 verschillende infosessies op 6 boeiende locaties.
Het volledige programma lees je na op de website van Ten Duinen.

Praktisch
Elke activiteit is gratis toegankelijk. Om praktische redenen is inschrijven wel verplicht. Wees er snel bij! Stuur ten laatste drie dagen vóór elke activiteit een mail naar [email protected]. Vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en met hoeveel personen je zal aanwezig zijn. Pas na het ontvangen van een positieve bevestigingsmail ben je zeker van je deelname.

Info & contact
Abdijmuseum Ten Duinen
058 53 39 50
[email protected]

2019-03-12T12:59:40+00:00