Kijk naar mij! Ik ben erfgoed

Met ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’ zet IOED Berg en Nete het onverwachte erfgoed in Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen in de kijker. Vanaf woensdag 24 april kan je op meer dan 20 locaties in Berlaar en Nijlen het verhaal en de  geschiedenis achter het erfgoed ontdekken. Vanaf zaterdag 18 mei loopt het project ook in Heist-op-den-Berg.

De locaties zijn herkenbaar aan een ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’-bord, en vind je vanaf 24 april terug op bergennete.be. Ook in de lokale bibliotheken kan je in een kleine tentoonstelling ontdekken welke erfgoedgebouwen er in de kijker staan.

Voor ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’ kiest IOED Berg en nete zowel voor bekende monumenten als het Rameyenhof, het Fort van Kessel en Hof ter Laken in Booischot, als ook voor onverwachte erfgoedgebouwen.

Zet zelf erfgoed in de kijker

Uiteraard laat dit project slechts een selectie zien van al het bouwkundig erfgoed dat Berlaar, Heist-op-den-Berg en Nijlen rijk is. Wil je graag nog een ander gebouw in de kijker zetten? Laat via [email protected] weten welk gebouw jij in the picture wil zetten. De gebouwen met de beste verhalen krijgen ook een ‘Kijk naar mij! Ik ben erfgoed’-bord.

2019-04-24T13:50:45+00:00