Juul Jazz

Op zoek naar de stem van Juul met Bart Maris

Juul Anthonissen was een van de belangrijkste promotoren van jazzmuziek in Vlaanderen. Hij verzorgde – als radiomaker voor de toenmalige BRT – mee de programmatie van de grootste jazzfestivals in BelgiĆ« van dat moment (Jazz Bilzen, Jazz Middelheim e.a.) en bood podium in Hnita-Hoeve, zijn eigen jazzclub, aan de grootste jazzlegendes van deze wereld (Mingus, Hubbard, Baker…).

Jonge Belgen zoals Bart Maris herinneren zich de stem van Juul op de radio en tv tijdens festivals en concerten waar hij steeds de inleidingen gaf. Turntable-wizard Grazzhoppa smijt Juul’s oneliners en aankondigingen in de mix en Lode Vercampt (cello), Peter Vandenberghe (piano/keys) en Heistenaar Steven De Wijngaert (drums) begeleiden hem en gaan in dialoog met de stem.

Deze muzikanten werkten al eerder met Bart Maris; nu brengt Bart hen voor het eerst samen, met die bezwerende stem die centraal staat op 23 september 2017.

20.30 uur – Blauwe Zaal
CC Zwaneberg i.s.m. VOORKAMER
Juul Jazz is mede mogelijk gemaakt dankzij het VRT-archief

 

De collectie Juul Anthonissen is een private jazzcollectie die werd overgedragen aan de gemeente Heist-op-den-Berg. De collectie draagt de sporen van een regionale en internationale jazzgeschiedenis. De collectie is de aanleiding om een associatieve tentoonstelling te maken die de geest van jazz probeert te vatten in actuele kunst. VOORKAMER maakt een tentoonsteling met de voeten in een lokale traditie, die wel nationale en internationale namen toont.

van 24/9/2017-12/11/2017
vernissage 23/9/2017 om 17 uur
Toegang gratis
Exporuimte, CC Zwaneberg
i.s.m. Erfgoedcel Kempens Karakter

Bij de vernissage zal Pierre Bastin een gratis concert geven in de Blauwe Zaal om 19 uur. Aansluitend is er het concert hierboven.

 

 

 

 

2017-08-25T15:23:36+00:00