Ontdek wat praktijken van vroeger betekenen voor mensen van nu én morgen

De website Immaterieel Erfgoed in Vlaanderen wil tonen dat erfgoed leeft en ingebed zit in de maatschappij. Werkplaatsen Immaterieel Erfgoed moedigt bovendien iedereen aan die zich dagelijks inzet voor de bewaring en het behoud ervan.

Wie kan informatie delen?

Denk je, ‘ja, ik ben met immaterieel erfgoed bezig’? Of ‘ik zie hier kansen in om rond te werken’? Dan bestaat dit platform er ook voor jou. Dat kan zijn als meester in de houtbewerking, carnavalist tot danser. En als professional: musea, socio-culturele organisaties, scholen, zorgcentra … Immaterieel erfgoed zit overal, doorheen het leven verweven. Iedereen kan, individueel of in groep, bijdragen aan het doen, beleven en voortzetten ervan. En dus ook op deze website erfgoed of acties in beeld brengen. Samen sterk!

Waarom informatie delen?

Omdat je fier bent op je erfgoed of project en dit wil tonen. Omdat je er meer visibiliteit aan wil geven. Omdat dit de start kan zijn om met een groep de schouders te zetten onder erfgoed. Omdat je zo ook anderen kan inspireren en kan laten leren uit jouw ervaring. Omdat … waarom niet eigenlijk?! 

Welke informatie kan je delen?

De website heeft drie grote onderdelen: immaterieel erfgoed, de zorg ervoor en algemene communicatie. Voor elk van deze onderdelen kan je zelf info toevoegen. Hoe? Dat lees je in de handleiding. De informatie wordt zorgvuldig behandeld conform de gebruikersvoorwaarden en de privacyregeling.  

Op de website ontdek je heel wat voorbeelden van immaterieel erfgoed in Vlaanderen.