Herentals: herdenking 75 jaar bevrijding

NSB Gewest Kempen en de Herentalse Geschiedkundige Kring sloegen de handen in elkaar om de bevrijding van Herentals te herdenken. Tussen zondag 22 september en vrijdag 27 september 2019 kan je deelnemen aan interessante themawandelingen, tentoonstellingen en een herdenkingsmoment.

Ontdek hieronder het volledige programma!
Meer info op de website van Stad Herentals.

Zondag 22 september 2019

Tentoonstelling: Herentals tijdens WO II

Ontdek foto’s, affiches en allerlei voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Van hieruit kan je vertrekken voor de themawandeling (zie hieronder). In de Chapelle kan je napraten of uitrusten met een drankje.

  • Wanneer? Vanaf 13u00
  • Waar? Instituut van de Voorzienigheid – Wolstraat in Herentals

Themawandeling: Herentals tijdens de bevrijding

  • Wanneer? Vertrek om 13u30 of om 15u30
  • Waar? Vertrek aan het Instituut van de Voorzienigheid – Wolstraat in Herentals
  • Inschrijven is niet nodig

Maandag 23 september 2019

Herdenking op het Besloten Hof 

De herdenkingsdag start om 13u30 met een stoet van op de Grote Markt die naar het Besloten Hof in de Nonnenstraat trekt. Aan het monument van de (wees)kinderen vindt de officiële herdenking plaats in samenwerking met het zesde leerjaar van basisschool (W)Onderwijs. Na de toespraken en een kransneerlegging aanvaarden de leerlingen het peterschap van het monument. Na de plechtigheid trekt de stoet naar het Instituut van de Voorzienigheid om de tentoonstelling te bezoeken.

De herdenking is een organisatie van de Vaderlandslievende Verenigingen van Herentals, in samenwerking met de stad Herentals, de Herentalse Geschiedkundige Kring en Erfgoedcel Kempens Karakter.

2019-08-21T11:15:47+00:00