Hemel op Aarde

Deze reeks is helaas afgelopen! De sfeerbeelden kan je bekijken op onze facebookpagina.

Benieuwd welke geschiedenis, pracht en praal er verscholen zit achter kerkdeuren?

In het tweede deel van de tentoonstellingsreeks Hemel op Aarde vertellen we het verhaal van drie religieuze gebouwen. Deze zullen exclusief toegankelijk zijn voor publiek en transformeren tot een boeiende expositieruimte!

Religieus erfgoed is namelijk meer dan enkel kerken en kapellen. Veel instituten kregen doorheen de jaren een (deels) nieuwe invulling. Hemel op Aarde brengt het verhaal van religieuze herbestemming door de eeuwen heen, aan de hand van uitzonderlijk beeldmateriaal en authentieke objecten.

Starten doen we met het oude gasthuis van Herentals. Een boeiende expo onthult de verborgen parels van deze site. Kom genieten van kunst, een gezellige babbel, een historische rondleiding of een streepje live orgelmuziek. Schrijf je via deze link in voor de rondleidingen.

In Herenthout schetsen we de evolutie van de Sint-Gummaruskapel: van kerk tot tekenschool, van klas tot concertzaal. Waan je terug op de schoolbanken in onze ‘klas van toen’ of schuif aan voor een prachtig piano- en percussieconcert.

Tot slot zetten we het kloostercomplex van Vorselaar in een nieuw licht: ontdek hoe een bescheiden schoolgebouw uitgroeide tot één van de grootste schoolcongregaties van de Kempen. Leer opnieuw de kneepjes van het naaien, kanten en klossen door plaatselijke handwerkers en betreed exclusief de prachtige kloosterkapel.

Het volledige programma verschijnt telkens op deze webpagina.

Kort en bondig:

  • Oude Gasthuissite (Nederrij 133 a, Herentals) – 2, 3, 9, 10 februari 2019 – doorlopend van 13u tot 17u
  • Sint-Gummaruskapel (Vonckstraat 37, Herenthout) – 22, 23, 24 feb 2019 – doorlopend van 13u tot 17u
    • Let op: het concert op 25 feb is betalend (8 euro). Reserveren kan via [email protected]
  • Kloostergebouw van de Congregatie van de Zusters der Christelijke Scholen (Markt 19, Vorselaar) – 9 en 10 maart 2019 – doorlopend van 13u tot 17u

De tentoonstellingenreeks Hemel op Aarde is een realisatie van IOED Land van Nete en Aa, een intergemeentelijke samenwerking voor onroerend erfgoed tussen de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Lille, Olen en Vorselaar.

Info en contact:

Charlotte Baert
[email protected]

2019-04-13T15:06:53+02:00