Fototentoonstelling molens

In de molen van Oelegem (Kerkhoflei 1, Oelegem) hangen in de loop van september molenfoto’s.
In totaal zijn het er 49 van 47 verschillende wind- en watermolens die in een straal van 10 km (voor de verdwenen molens) en in een straal an 12 km (voor de nog bestaande molens) rond de molen van Oelegem stonden.

De verdwenen molens verschijnen in zwart-wit afdruk en de nog bestaande molens in kleurendruk. De foto’s komen tegen de wand van de meelzolder, in de richting van hun oorspronkelijke standplaats. De foto’s betreffen molens van: Schilde, Westmalle, Brecht, Halle, Pulderbos, Zandhoven, Pulle, Grobbendonk, Viersel, Bouwel, Massenhoven, Nijlen, Kessel, Broechem, Lier, Ranst, Vremde, Boechout, Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem, Schoten, Oelegem, ’s Gravenwezel en Sint-Job. Op de steenzolder zullen er 13 foto’s van de Oelegemse stenen molen in chronologische volgorde komen, tegen de taatsbalk.

De molenfoto’s kunnen ter plaatse bekeken worden vanaf 14 oktober gedurende elke tweede zondag van de maand tussen 10.30u en 17u en gedurende elke laatste zondag tussen 13u en 17u.
Elke tweede zondag is er mogelijkheid om beneden in de molen iets te eten of te drinken. Wil wil, krijgt een rondleiding door de molen en de fototentoonstelling.

Vertelnamiddag: 21 oktober  tussen 14u en 17u, eveneens in de molen. Tijdens deze vertelnamiddag  worden er twee powerpoint presentaties gegeven. De eerste geeft een beeld van 15 jaar vrijwilligerswerk (onderhoud en herstellingen) in de Oelegemse molen door de vrijwillige molenaars van de heemkring, gevolgd door beeldmateriaal van de molens die rond onze molen stonden. Met ludieke molenverhalen!

2018-09-20T12:01:42+00:00