Erfgoedbank krijgt grondige facelift

Sinds 2010 vind je op de erfgoedbank www.kempenserfgoed.be tienduizenden foto’s, films of geluidsfragmenten. Een grote groep vrijwilligers zet zich dagelijks gepassioneerd in om collecties te inventariseren en beschrijvingen toe te voegen.
Nu de erfgoedbank aan haar achtste verjaardag toe is, geraakt het systeem stilaan verouderd. Hoog tijd dus voor vernieuwing. In mei verhuizen de ruim veertigduizend items naar een nieuwe, meer veelzijdige en performante databank. We maken van deze gelegenheid gebruik om meteen ook de website in een nieuw jasje te steken. Na de werken zal je op de erfgoedbank niet alleen collecties uit de regio van Kempens Karakter terugvinden maar ook collecties uit het werkingsgebied van erfgoedcellen k.ERF (regio rond Geel en Mol) en Noorderkempen (regio rond Turnhout en Hoogstraten).

We gaan niet over één nacht ijs en kiezen voor een grondige aanpak. Vanaf 1 mei is de website tijdelijk offline. Als je op zoek bent naar specifieke foto’s, neem je best contact op met Kempens Karakter: [email protected]

2018-05-07T09:36:55+00:00