Driekoningen zingen – met liederenschat (plus ingevoegde dvd)

Onlangs heeft het Verbond Volkscultuur in de Lage Landen (VVLL) een boek uitgegeven over de traditie Driekoningen-vieren in de Lage Landen. Het boek is niet zomaar een boek:  het heeft de ambitie om de grote culturele rijkdom van de Driekoningentraditie in Vlaanderen en zuidelijk Nederland onder de aandacht te brengen van het ruime publiek, het verenigingsleven en, via het onderwijs, de schoolgaande jeugd.
Daartoe hebben de auteurs een veelzijdig geheel samengesteld:  een historische duiding en een volksculturele situering, een liederenschat, een register met een 150-tal liederen en een bijgevoegde dvd-rom met 15 Driekoningenliederen en 5 Nieuwjaarsliederen.
Het boek wil op die manier individueel belangstellenden, verenigingen en jongeren ook materiaal aanreiken om zelf de traditie van het Driekoningen-zingen mee voort te zetten.

Praktische gegevens:
het boek is een uitgave van het Verbond Volkscultuur in de Lage Landen (VVLL), en werd uitgegeven bij Skribis (het publicatieplatform van drukkerij Nevelland, Gent-Drongen), telt 178 pagina’s, plus ingevoegde dvd, en kost 25 euro (plus 5 euro verzendingskosten binnen België). Het boek is verkrijgbaar door overschrijving van het genoemde bedrag op het rekeningnummer BE61 4393 1379 7117 (IBAN) (BIC : KREDBEBB), met vermelding Boek 3KZ.

Verzending gebeurt in een luchtbellenomslag, om het boek met dvd intact bij de besteller te krijgen.

 

 

2017-11-14T15:37:59+01:00