75ste herdenking einde WOII

Vrijdag 8 mei is het VE-day of Victory in Europe-day: de dag waarop de Duitsers hun wapens neerleggen en er vrede in Europa komt. Zo komt er einde aan de gruwel van Wereldoorlog II, in 2020 al voor het 75ste jaar.

De 75ste herdenking van de Tweede Wereldoorlog ziet er dit jaar iets anders uit. Het War Heritage Institute en Liberation Route Europe zetten online herdenkingsacties op poten om iedereen toch te verenigen voor dit bijzondere moment.

Deel jouw verhaal op #wewillmeetagain

Herdenk jouw held uit de Tweede Wereldoorlog! Deel jouw verhaal of anekdote via sociale media met de #wewillmeetagain. Arnout Houben en Christophe Deborsu geven het voorbeeld in een filmpje.

Je kan ook een kaarsje branden op vrijdag 8 mei ter ere van de helden die hun leven gaven voor onze vrijheid. Post een foto van jouw herdenkingsmoment op sociale media met de #wewillmeetagain.

Selah Sue zingt We’ll meet again

Om 23u01, het exacte moment van de bevrijding, zal Selah Sue haar versie van het nummer We’ll meet again brengen via een livestream op de Facebookpagina van War Heritage Institute.

generate_image

#IRemember

Laat weten op sociale media dat ook jij deze belangrijke gebeurtenis herdenkt. Klik hier om jouw gepersonaliseerde I remember foto te maken.

Spreek met iemand die er was

Europe Remembers geeft je de unieke kans om ooggetuigen van WWII online te ontmoeten. De gesprekken worden online gestreamd, maar alleen geregistreerde deelnemers kunnen meedoen. Schrijf je in via deze link.

2020-05-07T13:49:36+02:00